Modul incarcare baterii Li-Ion 5A

14,00 RON
Preturile afisate sunt finale. Taxa de procesare si expediere este invers proportionala cu valoarea comenzii.
Stoc 9
* * * * *

Descriere

Modul / Sursa alimentare in comutatie, curent maxim 5A. IC Buck Power Control: L4015E XL4015E XL4015-E1. Modulul nu este prevazut cu protecție la tensiune de alimentare inversă !. Dacă este necesar, introduceți o diodă de curent mare în circuitul de intrare. Dimensiuni modul: 62 x 26 x 15mm. Cross Reference:  - Lithium Ion Battery Charging Module / DC/DC Constant Current / Voltage Driven / 5A Adjustable Power CC/CV Step-down Charge Module LED Driver Voltmeter & Ampermeter Constant current / voltage.

Caracteristici tehnice:

Tensiunea de intrare: 4 ÷ 38V
Tensiune de ieșire: 1,25 ÷ 36V reglabila continuu
Curent de ieșire: 0÷5A, recomandat pentru utilizare la 4,5A
Se recomandă utilizarea în limita maxima de 75W.
La puteri mai mari de 50W se recomandă montarea radiatorului.
Temperatura de lucru: -40 ~ +85°C
Frecvența de lucru: 180KHz
Eficiența conversiei: până la 96%
Rata de ajustare a sarcinii: ≤ 0,8%
Rata de reglare a tensiunii: ≤ 0,8%
Indicator de alimentare: Da
Protecție la scurtcircuit: Da (curent limitat 8A)
Protecție la temperatură: Da (>100°C)

Mod de utilizare:

1. Verificați tensiunea bateriei și curentul de încărcare (dacă parametrii acumulatorului sunt 3,7V / 2200mAh atunci tensiunea de încărcare este 4,2V curentul maxim de încărcare 2200mA).
2. Fără a avea sarcina conectată reglați „semireglabilul de reglare tensiune” astfel încât tensiunea de ieșire să atingă tensiunea de încărcare. Astfel la un acumulator cu litiu de 3,7V tensiunea de ieșire se ajustează la 4,2V.
3. Conectați un multimetru pentru a măsura curentul de scurtcircuit pe ieșire cu protecție de 10A în timp ce reglați „semireglabilul de curent”, astfel încât curentul de ieșire să atingă o valoare predeterminată a curentului de încărcare.
4. Curentul reglat implicit este de 0,1 ori curentul de încărcare care este redus treptat, astfel dacă setarea curentului de încărcare este de 1A  când curentul de încărcare este mai mic de 0,1A ledul albastru este stins iar ledul verde este aprins ceea ce înseamnă că bateria este complet încărcată.
5. După parcurgerea acestor etape se poate conecta acumulatorul pentru a fi încărcat. Atenție la pașii 1,2,3,4 ieșirea este descărcată, nu conectați bateria!